trademarkt eng

GER HUNfacebook aqu 32

Mi magunk is könnyen be tudjuk határolni azokat a feszültségforrásokat, melyek terhelik a szervezetünket. A testet különböző olyan fizikai behatások érik, melyeknek nyoma van az idegrendszerben is, ilyen pl. a sportolás, az egyes izomcsoportok erőltetése, a fizikai terhelések, (mint pl. az álló munka).

Amikor valaki változtat ezeken a megszokott fizikai behatásokon, pl. álló munka helyett ülő munkára vált, vagy abbahagyja a sportolást, azt nem csupán a teste, hanem az idegrendszere is lereagálja, és stresszként éli meg.
A másik fontos hatás, ami a testet éri, azzal kapcsolatos, hogy hogyan szokta levezetni valaki a feszültséget, ezek egyénre jellemző szelepek. Az évek óta beidegződött sémák megváltoztatása szintén plusz feszültséget gerjeszt.

Szintén fontos feszültségforrás a munka. A munkahelyünket azért is érdemes gondosan megválasztanunk, mert napunk nagy részét együtt töltjük a munkatársainkkal (nem véletlen, hogy együtt dolgozó nőknek még a menstruációja is összerendeződik egy idő után), ezért tudatában kell lennünk annak, hogy munkahelyi környezetünk, a kollégáinkkal, főnökünkkel való konfliktusaink is építhetnek blokkokat. Egy munkahelyen az elfojtott, ki nem mondott érzések, problémák is hatnak az ott dolgozókra, mert a tudatalatti "veszi" az impulzusokat.

 Hasznos tanácsok a munkahelyen:

  • Ha valaki ülőmunkát végez, pl. 8 órán át a számítógépnél ül, tudnia kell, hogy elszorítja a fenekén, combján húzódó vastag ereket, és izmokat, ez pedig nagyon káros! Ezért legalább 1 óránként mindenképpen álljunk fel, pár percig mozgassuk át a testünket!
  • Nem véletlen, hogy sok helyen (pl. Japánban) már kötelezővé teszik a munkahelyi tornát, máshol pedig (pl. Németországban) teljesen természetes, hogy az irodában van pihenőszoba is, hiszen a munkaadók tudják, hogy egy rövid pihenés után jelentősen megnő a teljesítmény is. Amennyiben lehetséges, iktasson be rövid szüneteket munkavégzés közben!

A magánéleti válságok még súlyosabb nyomokat hagynak a testünkben, pl. ha egy nőt megcsal a férje, azt - akár tud már róla, akár nem - a kezelésen észreveszem, mert a teste jelzi nekem, megtalálom az adott helyen a blokkokat. A stresszt, a feszültséget meg kell tanulni kezelnünk, ehhez a legfontosabb, hogy megtanuljuk az elengedést. Figyeljük csak meg a saját életünkben, hogy az igazi nagy problémák önmagukat oldják meg, ha bezárul egy ajtó, kinyílik egy másik, minden vég valami újnak a kezdete

Ezért nem szabad kapaszkodni kiüresedett kapcsolatokba, rossz munkahelyekbe, minket romboló helyzetekbe. Persze, ha nyakig benne vagyunk egy adott helyzetben, fájdalmas ez az elengedés, de később, ha majd rálátásunk lesz erre az időszakra, nyilvánvalóvá válik, hogy jó volt ez így.

Forrás:http://www.eletforma.hu/eletmod/franz_ulrich_a_feszultsegforrasokrol.html

 

Human Super Sense

A unique and special body treatment method based on sensing the frequency changes in the nerve points.
We treat the cause of the problem, not the symptom!
The results are: health; ideal body shape; rejuvenation; an energetic, long life; a happy family, economic successes.